V odvetviach cestovného ruchu a gastra pracuje 49 % ľudí vo veku od 15
do 24 rokov, väčšina záujemcov o prácu v tomto sektore má do 34 rokov.
Podľa štatistík z analýzy ide o 78 % uchádzačov. „Ide o odvetvie, ktoré je síce jednotkou u mladých nadšencov, ukazuje sa, že nadšenie pre tento sektor nepretrváva dlho,“ uviedla hovorkyňa Profesie Nikola Richterová. Zamestnávatelia sa teda v tomto sektore musia popasovať s udržaním zamestnancov.
„Dlhodobo je gastro vnímané ako práca pre mladých ľudí na Slovensku,
kde je minimálna mzda. Často sa peniaze navyše vyplácajú načierno alebo
na ruku. Mladí ľudia jednoducho nechcú ísť do iných segmentov, chcú byť
čašníkmi, rýchlo si zarobiť a na základe toho sa potom posunúť niekde
inde. Naopak, starší ľudia tým, že majú hypotéky, tým, že majú rodiny,
jednoducho im nestačí tá výplata z gastra, ale potrebujú zarábať.
Uvedomujú si, že si potrebujú zarobiť aj na budúce dôchodky a keďže
v gastre je mzda minimálna, jednoducho im to nestačí,“ uviedla pre
TASR Molnárová. Podľa nej, naopak, v zahraničí starší čašníci nie sú
nezvyčajným javom, príčinu vidí v inak nastavených podmienkach.
Aj o sektor informačných technológií sa podľa analýzy uchádzajú skôr
mladší potenciálni zamestnanci. Dôvodom je fakt, že staršie ročníky IT
technológie neovládajú. Firmy z tohto odvetvia si tým pádom zháňajú
zamestnancov medzi mladými, o tých je však na trhu práce veľký záujem.
Naopak, zamestnávatelia v odvetví techniky a rozvoja riešia opačný
problém. Medzi uchádzačmi sú totiž zastúpené skôr staršie ročníky.
Približne 52 % záujemcov o toto odvetvie má viac ako 35 rokov. Firmy
teda čelia problému, kto nahradí zamestnancov, ktorí o pár rokov odídu
do dôchodku.
Festival príležitostí Profesia Days sa tento rok začal v stredu a potrvá
do štvrtka (5. 3.). Podľa slov organizátorov je podujatie vhodné pre
každého, kto hľadá príležitosti, ako sa v práci posunúť ďalej alebo si
hľadá novú či lepšiu prácu. Organizátori avizujú viac ako 100
vystavovateľov, viac ako 100 spíkrov, rôzne workshopy či testovania.